Tuesday, April 5, 2011

Tea Time... but it's Too HOT for Tea..!

These few days, the weather was extremely HOT!!!  A cup of HOT tea may not be so 'umpphhh'. Whateva it is must have dessert  during tea time 'compulsory' without tea okay lagi! Which one would you choose? *soalan lebih kepada diri sendiri sebenarnya*

Walnut Brownies with a scoop of Vanila Ice cream...ermmm ni masa Premiere last week
sebelum tengok HOP singgah sebentar di Secret Recipe The Curve....

So, maybe not for today...

How about this homemade dessert.....?

big 'fat' Bread n Butter Pudding....takkan nak makan hari2 nanti I yang jadi 'fat'..oh no, no...takuttt!  
Once a week misti buat jugak.  Nway,  I called it  'fat' coz tis one  semua ingredients x 2 ...
it's much BIGGER than the usual ^-^

All this memang sesuai sangat minum dengan secawan Teh petang-petang.  Hmmm...Asyik Dessert omputih je, sekali-sekala nak  jugak dessert melayu kan....

Serawa atau Pengat Pisang or "Banana in Sweet Sauce"...

percubaan pertama last Sunday dengan Pisang Abu...
the taste oklah but I guess need to 'jazz' up a bit on the colour 
*guna gula melaka cantik warnanya* ni gula kedah ;-)

Actually, this was our tea menu for TODAY balik dari Heritage House KL tadi....*tak minum teh pun*
This is a perfect choice on a super HOT day!!

Rojak Cendol @ SS15, Subang Jaya 
Rojak Pasembor, Cendol, Goreng Pisang, Cekodok & Kueh Kacang (I dunno what is it call tapi sedappppp!)
Sorry, tak sempat ambik gambar sume ni dah habis sekelip mata hahaha.. The cendol pic above was taken last few weeks.  Tapi tetap rasa & bentuk sume sama!!! 


Don't worry guyz, if uol tengok gambar especially cendol ni & terasa teringin plak, Esok Masih Ada... Insya'allah! Just drop by at SS15, Subang Jaya gerai kat bawah pokok tu...tapi I makan dalam kereta la, panas ooooh...ahakss! Tempat lain pun banyak cuma yang ni paling sedap *for me* dari dulu sampailah sekarang, siap pindah dari bawah pokok depan  Restoran Gazebo (now building) ke belakang pun rasa tetap sama and queue tetap panjang ;-)

Cheers!

4 comments:

Anonymous said...

that pengat pisang reminds me of mama....

Anonymous said...

Can I have the recipe for the bread pudding. it seems mine, mesti penyek punya bila keluar oven/nik

Posh Alert said...

Hi Nik,

I took this particular pic when it puff out nicely & still wobbly then after a few seconds the crusty top memang sedikit flat/turun but not so bad ;-)

Btw here's the link to the recipe http://poshalert.blogspot.com/2011/01/posh-bread-n-butter-pudding.html

Posh Alert said...

nik, u can also click on MY TAGs listing under 'baking'...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...