Tuesday, January 4, 2011

ADAMaya...ni ADAMawa


Bertempat di Masjid Al-Bukhary Alor Setar, Kedah Darul Aman...

beautiful ambiance...
Tibalah masanya untuk membawa naik kelima-lima dulang hantaran dari pihak kami.....

kakak pengantin sudah semestinya nak enterframe...kihkihkih
From Him to Her....



the last pix ni sebenarnya sirih junjung tapi  ntah macamana boleh ambik shot dari belakang...ish ish ish failed jurugambar tak bertauliah ni...sudah semestinya bukan photographer berbayar, tu lah photos from the pro belum siap lagi so publish apa yang ada la nanti lelama malas nak mengepost citer ni dah la banyak lagi ni...adeehhh;-)

Masa nak akad nikah macam biasalakan muka pengantin lelaki aka Nicko/Adam cemas je even sebelum sampai masjid pun dah gabra & rasa nak demam la, batuk la, tapi Alhamdulillah...semua soalan bertubi-tubi Tuan Kadi dapat dijawab dengan sempurna dan segalanya sah dengan sekali lafaz. Tapi debaran belum habis lagi sebab lafaz taklik nikah dalam bahasa JAWI...tapi okay bacaan loud & clear walaupun ada sedua ayat yang tak dapat dipronounce hihihi almaklum lama tak baca tulisan Jawi last sekali masa kat sekolah.

Apa-apapun mereka telah sah menjadi suami isteri dan sebentuk cincin  di jari sebagai tanda....



mempelai bersalaman dengan ahli keluarga memohon doa restu..Amin


Pertukaran dulang pulak...now from Her to Him berbalas tujuh


Satu acara telah pun selesai....next, the reception!

Busana pengantin perempuan oleh Nurita Harith...

Sebelum pulang mengangkat dulang kami pun berposing posing la sekejap...*Haruss*

Jangan berebut-rebut nak ambik gambar ngan Ayang( Loll's bff) kay bros..ehemmmm 

lil Princess D' ni kat rumah beriya-iya pakai tudung...
bila sampai masjid 10minit je bertahan pas tu nak bukak..hmmm
ni la gambar masa dalam kereta siap bertudung oren lagi ...
penat Kak Ayang pakaikan Damia ni...

Alamak cakap Damia, Nda (Aunty) dia ni pun 2x5...tapi acara dalam masjid dah pun selesai.  Makan Time!!
from Left:  eldest bro, Ashye (pronounce as Usher), Me, Nicko, Boboy & Lolls

Itulah serba sedikit kisahnya, tapi ni baru Part 1.  Tunggu kedatangan Part seterusnya ye;-)

Selamat Malam...!




p.s: ADAMawa=Adam*and*Wawa

2 comments:

Anonymous said...

ADAMawa....i liked it...nicko

Posh Alert said...

registered trademark xleh tiru hahahha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...