Wednesday, May 9, 2012

Prima Hotel, Melaka...

OKay! last..last entry on our Melaka short trip hari tu...sebenarnya nilah reason sebenar ke negeri Melaka ari tu...menginap di Prima Hotel berjumpa my bff

All brand new....ooh actually we booked for Deluxe Family Suite ermmm... I guess its weekend so as usual, high occupancy and furthermore the hotel still not fully operated, belum secara rasminya lagi baru bukak 2 level je, lift pun tak siap lagi..so panjat tangga tinggat 1&2 ye...This is Deluxe Superior Room;


The Balcony, view sedikit out hawkers stall tumbuh melata memang koboi town abis! Tapi kami kat dalam Cozy & Comfort je...;-)




Just a walking distance to Jonker Street & Stadthuys (about 1KM) cross one bridge terus sampai otw nampakla sekumpulan merpati ni...


 Breakfast special sikit sebab because my bff, Pn. Nany yang masak kat Cafe Tun Teja diberi nama...


Simple but nice...


FOOD....Nasi Lemak Rendang Ayam, Lontong kueh lodeh & kuah kacang bagaikan masakan di rumah Mwuahhh Yummmeyhhh!

Okie dokie Check-out time...thanks to Chef Nany and hubby Chef Alwi for the lovely hospitality as alwizz..hugss! Also, Leon the Account Manager... Gracias ;-)

All the best BFF on your new venture..hugss!

Kepada sesiapa yang nak menginap di Melaka Town dengan budget yang tak berapa besar bolehla jenguk singgah ke Prima Hotel di Jalan Kee Ann. Maklumat lebih lanjut ada di TripAdvisor. Sementara semuanya masih baru dan masih dijaga rapi memang value for money.

Tapi sekiranya anda mempunyai budget menawan bolehla dok kat sini.....

Casa Del Rio...FANTISTICA! AMORE!! A cup of Cappuccino and Night River Cruise = PERFECTO!

Tata...
p.s- My bro pun ada kat Melaka masa tu tapi memandangkan si SIL-ly berhijab ada tak brani nak join kami...ermmmm some people are just unbelievable and such ridiculous attitude they have... Masyaalah!



:: Posted using BlogPress from my iPad ::

2 comments:

Mr Lonely said...

walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =)

Regards,
http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

Posh said...

Smiling back at ya...Thx! Btw your comment made me realized that there were no photos just captions! Oopss this is embarassing "photo uploading 'big time' error!duhhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...