Tuesday, June 21, 2011

72 Heritage Cafe....

Quickie updates...

Tadi ada lunch meeting kat tempat biasa Kota Kemuning tapi bukan Kota Permai Golf Club macam selalu. Hari ni ubah selera kat restoran baru (baru tak baru dah 3 minggu jugak la bukak). Dari luar dah suka sangat apalagi bila masuk je dalam restoran tu terus zasssss ambik gambar...

tengok peti karun ni teringat peti Tok Nda kat rumah "Cendrawasih"...
selalu takut nak bukak...takde apa pun hihihi

SINGER menawan keluarga bahagia!!! huhu klasik...

Ketuhar zaman Inggeris jenama 'BELLING'...ini memang terpaling klasik & antik!!!!

okay...okay ni lah dia interior Heritage Cafe...penuh ngan barang-barang antik yang meng"WOW"kan mata

 nampak tak meja solek (dressing table) kat tepi sudut tu...
macam citer hantu Deanna Yusoff CHERMIN ....*eeeeeerrrr*

Sebenarnya ada ambik gambar penuh cermin tu cuma blur sikit almaklum camera phone...apa-apa pun terpesona sangat mengambik gambar barang-barang antik semua ni terlupa nak ambik gambar makanan yang kami order. Haihhh...! Singapore Bee Hoon, Penang Kueteow and Chicken Chop dah habis dimakan tak sempat ambik gambar.  Makanan ok sedap sambal belacan dia memang Nyonya Melaka style.  Owner dia orang Penang (suami) & Nyonya Melaka (isteri).  Oh ye barang-barang antik kat atas tu dia jual kalau terminat boleh je beli nanti Uncle tu bagi special price tapi kena tengok yang ada tag PINK saja (macam sale kat Parkson la).

Kalau nak pergi tengok sendiri & rasa sendiri makanan kat  72 Heritage Cafe, ni alamat dia...


72, Jalan Anggerik Vanilla Z 31/Z Kota Kemuning Shah Alam, Selangor ...

nampak je ni...tu lah dia cafe nya...

cucu toke cafe...jadik model kejap

Kalau uols datang nak makan tenghari (lunch time) datang after 12:30pm sebab tadi kami terawal sikit "Today's Special" dia tak siap lagi...melepas nak makan Nasi + Ayam Masak Merah :-(  Malam pun bukak tapi lupa lak nak tanya sampai kul brapa.

Tapi untuk tidak menghampakan para pembaca sekalian..chewah:-))) nah tengok ni, makanan lain yang sedap-sedap di restoran lain...

hmmm...yummy tak? Soto & Lontong sarapan hari minggu....

Laksa Johor makan petang tadi... sedapppp giler! 

dekat je Restoran Gourmet Malayo, E-G-32 Taipan Damansara 2, Jalan PJU1A/3AraDamansara. 

Alrighty! Ciao...!  Oman Travel Journal hutang dulu ye banyak nak kena pilih Day1, Day2, Day3 dan seterusnya sabaq na..;-)

2 comments:

saiazuan said...

wow classic setting :D

jalan2 sini :D

list move bulan depan
http://eleventx.blogspot.com/2011/06/upcoming-july.html

Posh said...

Hi, tu la sangat menarik & antik ala-ala restoran kat Melaka!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...